Ontdek de diverse wereld van vezelcementplaten en HPL Platen voor gevelbekleding in België

18/03/2024

Artur

Zaakvoerder

Delen
In de bouwsector van België heeft de gevelbekleding met vezelcementplaten en HPL (High-Pressure Laminate) panelen de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Deze veelzijdige en duurzame materialen bieden aantrekkelijke oplossingen voor architecten en bouwers die zowel esthetiek als functionaliteit zoeken. In dit artikel zullen we verschillende soorten vezelcementplaten en HPL platen verkennen die in België worden gebruikt voor gevelbekleding en hun unieke eigenschappen bespreken.



1. Eternit Cedral: Een klassieker met modern comfort

Eternit Cedral vezelcementplaten combineren een klassieke uitstraling met moderne eigenschappen. Beschikbaar in diverse kleuren en texturen, bieden ze architecten de vrijheid om esthetisch aantrekkelijke ontwerpen te realiseren. Deze platen zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, UV-stralen en vereisen minimaal onderhoud, wat ze geschikt maakt voor de Belgische klimatologische omstandigheden.



2. Rockpanel: Innovatieve duurzaamheid


Rockpanel HPL-panelen staan bekend om hun innovatieve benadering van gevelbekleding. Met geavanceerde eigenschappen zoals brandwerendheid, geluidsisolatie en hoge thermische prestaties, bieden deze panelen architecten een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Rockpanel platen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse architectonische stijlen.

 


3. SVK Ornimat: Natuurlijke elegantie


SVK Ornimat vezelcementplaten imiteren de natuurlijke uitstraling van hout, waardoor ze een vleugje warmte en elegantie toevoegen aan gebouwen. Bestand tegen vocht, schimmel en insecten, zijn ze perfect voor de Belgische omgeving. SVK Ornimat biedt diverse kleuropties, waardoor architecten kunnen spelen met verschillende tinten en texturen.

 


4. Cembrit True: Minimalistische esthetiek


Cembrit True vezelcementplaten hebben een glad oppervlak en strakke lijnen voor een moderne uitstraling. Bestand tegen vervaging en weersinvloeden, zijn ze duurzaam en geschikt voor diverse toepassingen. Beschikbaar in verschillende kleuren, bieden ze een minimalistische esthetiek voor diverse architecturale ontwerpen.



5. Trespa: Hoogwaardige HPL panelen


Trespa is een bekende naam in hoogwaardige HPL-panelen. Gemaakt door thermohardende harsen en papiervezels onder hoge druk en temperatuur samen te persen, bieden Trespa-panelen duurzaamheid, weerbestendigheid en veelzijdigheid in ontwerpmogelijkheden. Ze zijn ideaal voor gevelbekleding en architecturale toepassingen, met een toplaag van melaminehars voor uitstekende weerstand tegen weersinvloeden en kleurbehoud.

In België floreren de bouwsector en de architecturale mogelijkheden met vezelcementplaten en HPL-panelen. Deze diverse materialen bieden architecten en bouwers de mogelijkheid om de perfecte bekleding te kiezen die voldoet aan de esthetische en functionele behoeften van elk project. Of het nu gaat om de tijdloze charme van vezelcementplaten of de hoogwaardige prestaties van HPL-panelen, deze materialen dragen bij aan de bloeiende Belgische bouwwereld.

Meer lezen?

Gevelbekleding

18/03/2024

Ontdek de diverse wereld van vezelcementplaten en HPL Platen voor gevelbekleding in België

Isolatie

18/03/2024

Isolatie voor platte daken: een diepgaande vergelijking van Rd-waarden tussen PIR, minerale wol en alternatieven in België