Renovatiepremies

Wilt u energiezuinig bouwen en verbouwen? Dan kunt u verschillende premies aanvragen die u hieronder terugvindt. Italz Construct helpt u hier graag bij. Als renovatiespecialist beheren we uw volledig renovatieproject, van A tot Z.

Renovatiepremies

Waarom renoveren met Italz Construct?

Renovatiepremies zijn een pluspunt als u ze professioneel laat uitvoeren. Pas op lange termijn behaalt u dan de grootste winst. Hiervoor hebt u echter een vakman nodig die een totaalconcept uitwerkt voor uw woning. Als u bijvoorbeeld premies krijgt voor uw glaswol, dan is de terugverdientijd gering als u ramen en deuren verkeerd plaatst. Factoren als vochtbestrijding en tochtwering vragen immers om een totaalaanpak.

Van installatiepremies tot totaalrenovatiebonus

Meest belangrijk zijn de verplichte renovaties. Volgens de dakisolatienorm moet elke woning bijvoorbeeld tegen 2020 dakisolatie of zoldervloerisolatie hebben. Vanaf 2020 zult u voor deze vormen van isolatie geen premies meer kunnen aanvragen, omdat deze vanaf dan als standaardnorm worden beschouwd.

Afhankelijk van uw noden en wensen raadt Italz Construct u ook installatiepremies aan bij de plaatsing van uw warmtepomp, warmtepompboiler of zonneboiler.

Bij drie of meer energiebesparende ingrepen, kunt u bovenop de individuele premies ook genieten van een totaalrenovatiebonus. Deze bonus is geldig wie binnen een termijn van vijf jaar drie of meer energiemaatregelen uitvoert. Nog een reden om uw woning te laten bekijken door Italz Construct.

Soorten renovatiepremies

U kunt beroep doen op de Vlaamse Renovatiepremie en Aanpassingspremie voor structurele renovatiewerken waarin Italz Construct gespecialiseerd is:
Dakwerken, waaronder:
    • afbreken van oude binnen- en buitenmuren en daken en bestaande draagvloeren
    • beschermen van de dakstructuur tegen zwammen en insecten
    • afbreken en vervangen van daken
    • vernieuwen van dakramen, koepels en schouwen
Gevelbekleding, waaronder ook voegwerk en gevelreiniging
Isolatie
Ramen en deuren
Vochtbestrijding, waaronder de behandeling van opstijgend vocht en doorslaand vocht
Pleisterwerken, waaronder natte of droge pleisterwerken aan muren en plafonds
Badkamerrenovatie en vloerverwarming

20% tot 30% van de ingediende facturen (excl. btw) kunt u indienen voor uw badkamerrenovatie. Hierbij moet uw factuur minstens € 2.500 bedragen. Terugbetalingen worden berekend op basis van een maximale limiet van € 3.750.

Als uw oude badkamer niet aan de kwaliteitsnormen voldoet, hebt u recht op een Vlaamse verbeteringspremie. Hiervoor bedraagt de premie maximaal € 750.