Dakwerken

Een dak houdt uw volledige woning droog en warm. Heel belangrijk dus om hiervoor een vakkundige firma in te schakelen. Zo sluit uw dak perfect aan op uw gevelbekleding en kunt u optimaal rendement halen uit isolatie. Bij Italz Construct bekijken we daarom uw volledige woning en zoeken we naar de beste oplossing.

Elke dakbedekking bij Italz Construct is brandveilig en bestand tegen UV en grote temperatuurschommelingen. De keuze van uw dakafwerking zal daarom vooral afhangen van uw binnenruimtes en de dakisolatie die u hierbij nodig heeft.

Herstelling dak

Daklek, lekkende afvoerbuizen of stormschade? Dan komen we snel langs om te kijken waar de oorzaak ligt. Vervolgens zorgen we voor een grondig herstel, zodat u niet langer last heeft van een lekkend dak.

Hellend dak

Hellende daken voeren hemelwater goed af en beschermen tegen wind. Extra voordelen zijn de extra zolderruimtes. Italz Construct biedt u een mooi ingerichte slaapkamer of badkamer onder het dak. Zeker in combinatie met dakramen en dakkapellen geeft u een eigen karakter aan uw woning.

Bij Italz Construct geniet u bovendien van een extra lange garantie. Op Wienerberger dakpannen geldt bijvoorbeeld een garantietermijn van 30 jaar.

Hellend dak met tegelpannen
Dakpannen in alle kleuren, materialen en formaten

Slaapkamer onder een hellend dak
Badkamer onder een hellend dak

Plat dak met EPDM, roofing of pvc

Platte daken hebben als voordeel dat u nog meer ruimte onder het dak creëert. Ook zijn ze erg populair onder de moderne bouwstijlen in combinatie met een strakke gevelbekleding.

EPDM is de meest duurzame vorm van dakafdichting voor platte daken. Met een professionele naadverbinding kunt u zeker van zijn van een waterdicht dak. Naast kwalitatieve dakbedekkingsmaterialen is een professionele plaatsing dus minstens even belangrijk.

Plat dak met EPDM
Combinatie hellend en plak dak


Constructiehout

Reeds tien jaar is Italz Construct uw dakwerkenexpert. Zo kunt u voor elk type houtconstructie bij ons terecht.

Constructiehout blijft immers een toekomstgerichte keuze. Naaldhout is hierbij een populaire optie dankzij het lage gewicht tegenover de sterke mechanische weerstand.

Houten panelen als dakafwerking


Voordelen bij gelamineerde houten liggers

Het grootste voordeel is dat gelamineerde liggers grote daken overspannen. Italz Construct heeft reeds ervaring in projecten met gelamineerde houten liggers. Eigenlijk bestaan ze dus uit vele houten lamellen die zodanig verlijmd zijn tot grote balken dat ze grote overspanningen van daken helpen realiseren. Naast de bijzonder grote draagkracht zijn ze ook relatief laag van gewicht, brandveilig en bestand tegen chemische en agressieve stoffen.

Houtwerk van hoogstaande kwaliteit

Ook geeft Italz Construct u het juiste advies over toepassingen met Europese Douglas (uit Frankrijk), Oregon Pine (Noord-Amerika) of vuren en grenen (uit België en Noord-Europa). Mooi is hierbij dat u hetzelfde hout kunt gebruiken voor ramen en deuren, in combinatie met uw gevelbekleding.

Sandwichpanelen

Dit type panelen dankt zijn naam aan de gelaagde opbouw met langs beide zijden licht geprofileerde staalplaten.
Sandwichpanelen ziet u bij industriële gebouwen, maar ook steeds vaker bij huizen omwille van hun hoge isolatiewaarde. Daarnaast zijn ze ook geluidswerend, waardoor u ze kunt gebruiken voor uw wanden en dak. Deze panelen passen daarom ook treffend bij een industriële, minimalistische woonstijl.

Sandwichpanelen


Groendak: uw natuurlijke uitstraling

Het is een trend om uw dak te voorzien van een bepaalde soort vegetatie, zoals grassen, kruiden, vetplanten, heide of duinplanten. Zo’n tuindak laat u best over aan uw professionele dakwerkenexpert Italz Construct, omdat het dak voldoende moet draineren. Voordeel is dat met bepaalde planten uw dak twee tot drie keer langer meegaat dan een standaard dakbedekking en dat een groendak sterker isoleert dan zonder plantengroei.