Project Steylaerts

Dakwerken

Lier

Familie Steylaerts

Welkom bij een kijkje achter de schermen van onze uitgebreide dakrenovatie. We nemen je mee door de verschillende stappen die hebben geleid tot een duurzaam en eigentijds dak.

Uitgevoerde Werken

Voorbereiding

Om te beginnen, hebben we een mobiele ladderlift en steiger ingezet, waardoor het renovatieteam veilig kon werken op hoogte.

Asbestverwijdering

Een kritieke fase was de verwijdering van 84 vierkante meter asbest. Met strikte veiligheidsprotocollen hebben we deze taak succesvol afgerond.

Isolatie van het hellende dak

Het dak kreeg een upgrade met 12 cm isolatieplaten (PUR) tussen een damschermfolie en een onderdak voor een verbeterde isolatiewaarde en vochtbestendigheid.

Dakopbouw

Tengellatten, panlatten en antracietkleurige stormpannen werden geïnstalleerd, waardoor het dak niet alleen structureel versterkt werd, maar ook een moderne uitstraling kreeg.

Daklichtopeningen

Drie nieuwe dakvlakramen, waaronder een UK04 (134x98 cm) en twee CK04 (55x98 cm), werden geplaatst voor meer natuurlijk licht en een eigentijdse touch.

Afwerking en Details

Zinken bakgootdichtingen en afvoerpijpen werden zorgvuldig toegevoegd om de waterafvoer te optimaliseren en een nette afwerking te garanderen. Alle oversteken werden bekleed met vezelcementplaten type: Cedral Board

Plat Dak Renovatie

Het platte dak werd voorzien van 12 cm Recticel Eurothane PIR isolatieplaten (BI4 Rd 4,62) en kreeg een nieuwe roofinglaag met aandacht voor de afwerking van randen.

Koepel vervanging

Twee bestaande koepels werden vervangen, wat niet alleen de functionaliteit verbeterde, maar ook een hedendaagse uitstraling toevoegde.

Gevelisolatie

Twee bestaande koepels werden vervangen, wat niet alleen de functionaliteit verbeterde, maar ook een hedendaagse uitstraling toevoegde.

Conclusie

Onze woning heeft nu niet alleen een solide en geïsoleerd dak, maar ook een gevel die voldoet aan moderne normen. Een complete make-over die ons huis klaarstoomt voor de toekomst.

Voor & Na

Meer beelden

Uw droomdak realiseren?

Contacteer ons en we helpen u graag met het realiseren van uw dak- en gevelwerken.

Contacteer ons